Loading...

LEGO® Technic - Състезателна кола и състезателен камион - 2 в 1

Увеличи

код: 42000

Цена: 296,60 лв.

Не е налично
593 точки

Възраст: 11 до 16 години

Брой елементи: 1327

 

Зарадвайте заклетите фенове на Formula 1 и сглобяемите играчки с този страхотен конструктор от серията "LEGO: Technic", състоящ се от повече от 1000 части! Насладете се на редицата реалистични възможности, които ви предлага този модел на състезателен болид от Формула 1 и направете своя надпревара на „пистата” у дома! На първо място това е характерният издължен дизайн на количката заедно с четирите големи гуми и пилотска кабина, разположена в средата на превозното средство. По-нататък няма как да не споменем и страхотният двигател, който ще имате удоволствието да видите отблизо. Става въпрос за легендарният V8, представен в умален вид посредством уникални реалистично движещи се бутала. Него можете да видите ако повдигнете капака на „двигателя”, разположен в задната част на болида.

Задължителен елемент за всеки състезателен болид е окачването, позволяващо му свободно да се движи както по равни терени, така и по заострени завои. Окачването е еднакво стабилно, както в предната, така и в задната част на количката, но въпреки това управлението на гумите е разположено точно пред пилотската кабина. То се осъществява посредством едно зъбчато колело, което се върти заедно със самите предни гуми, направлявайки коликата да завие наляво или надясно. Ако погледнете отблизо ще видите, че зъбчатото колело е пряко свързано с кормилото, все едно че пилота също участва в управлението на колата.

Всички възможности и функции, които предлага моделът могат да станат още по-реалистични, като включите в конструкцията на количката и едно истинско моторче за конструктори! То изпълнява ролята на мини „двигател”, който задвижва определени механизми в машината, така че тя да може да се движи самостоятелно и забавлението с нея става двойно по-голямо!

Щом веднъж вече сте изпробвали всички функции на състезателната кола, ще побързаме да ви зарадваме, че забавлението тепърва предстои, защото използвайки същите части от комплекта можете да сглобите и страхотен състезателен камион! Той разполага с характеристики, сходни на другият модел и ще ви зашемети със спортният си външен вид, включващ голяма предна решетка, спойлер и детайлна шофьорска кабина. Насладете се на страхотните умалени варианти на истински състезателни автомобили и покажете кой е най-добрият на пистата!

Състезателната кола е с размери 120 / 610 / 250 mm, а състезателният камион – 190 / 450 / 220 mm.